Selv pedagoger kan være syke!

Noen av de mest observante av våre kolleger har muligens observert at vi ikke har vært å finne ved vår arbeidspult de siste par dagene. Nå er vi av natur både beskjeden og forsiktig og i det hele tatt lite synlig i landskapet, men det kan jo en sjelden gang i blant hende at vårt nærvær er både etterlyst og påkrevd. Som i inneværende uke, for eksempel. Vi kommer tilbake til dette.

Men altså, til allmenn opplysning og ihukommelse: De siste par dagene har vi brukt til å bli ordentlig kjent med rompa vår, denne eiegode og for alle formål viktige kroppsdel som vi alle har et mer eller mindre godt forhold til. I en herværende morgenavis har man de siste dagene kunnet lese om sprettromper og opptrening av ditto, men i vårt tilfelle har det mer vært tale om sprutræv. Raufoss! Anus Niagarus med tilhørende vind og dragsug, med tilhørende kvalme, matthet og feber. Dette må vel sies å være en særdeles lite glamorøs tilstand, lite egnet til å kombinere med utøvelse av pedagogisk virksomhet og hektiske møter. Selv vår oppofrende hustru - velsigne henne - vårt livs lys og vår sengs varmekolbe - tok behørig avstand fra sin stønnende, og ulekre husbond ved å forhale ut til gjesterommet, der hun har tilbrakt de siste par nettene i formodentlig opphøyet ro.

Vi blir usedvanlig sterkt fokusert på de fordøyelsesmessige sidene av tilværelsen ved slike anledninger. For å vri litt på gode, gamle Blood, Sweat and Tears: "What goes in must come out". Før eller senere. I vårt tilfelle helst før, hvilket utlagt betyr umiddelbart og ettertrykkelig. Det pendles mellom toalettet og senga, de to sentrale stasjonene i vårt ellers så lune og koselige rede, og verdsetter sterkt den korte avstanden mellom disse to punktene. Hmm! Har vi nok toalettpapir i huset? Det er i grunnen pent med mønstret papir, det umønstrede som fås kjøpt på Europris blir litt kjedelig i lengden. Men det får jo på en måte mønster uansett, i alle fall etter bruk. Det viktigste er jo at det er mykt. Vi erindrer at toalettpapir i tidligere tider gjerne ble omtalt som "krepp-papir", kan det ha vært tale om en norvagisering av det engelske "crap paper"? Og den skrukken der, har den vært der før? Er det begynnende slitasje, eller kanskje..... Det er merkelig med dette språket, med etymologien. Hvor kommer ordene ifra? En fyr mente en gang at ordet "hemorroider" var et ord med åpenbart tysk opphav, med rot i preposisjonen "herum", altså "vondt omkring". Nåvel. Nå har vi i grunnen vært "på slankern" i en uke allerede, og dette bidrar sikkert også til å gjøre oss lettere å omgås. Vi har normalt hatt for vane å legge slike uttømmende aktiviteter til helger eller ferier, men denne gangen ble det altså til at vi måtte gi tapt for presset. Ha en ellers mentalt ekspanderende dag og uke, og vokt dere for Dodraugen!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Om å ta på seg det pedagogiske seletøyet

Onanere eller urinere på offentlig sted - er det noe problem?

Hei, hei!