Onanere eller urinere på offentlig sted - er det noe problem?

I en av våre boulevardaviser har vi kunnet lese at en kjendis ble tauet inn av politiet etter at han ble fersket i å onanere, og det på selveste Torgallmenningen i Bergen. Selv påstod han visstnok at han bare var i ferd med å urinere. Bevares. Tenk å være så høyt oppe i kjendishierarkiet at man knapt kan onanere en skvett på offentlig sted, uten at det blir førstesidestoff. Men så kan det jo hende at kjendisen bare var i ferd med å "leve drømmen", som det heter, eller så har han bare har en merkelig måte å ona... eh, urinere på.
Ikke godt å vite, det der. I alle fall ikke på offentlig sted. Men så er det noe spesielt med kjendiser, da. Noe helt annet er det med oss mer hverdagsgrå individer. Grunnet vår manglende kjendisstatus kan vi sikkert tilate oss litt av hvert. Midt i vår overflod av anonymitet kunne vi formodentlig spradet splitter pine naken hvor det enn måtte være, uten at noen så mye som ville løftet på et øyenbryn en gang. Eventuelt uten annen påkledning enn en ulltråd rundt livet, og, for å føle seg ekstra kinky, ned i ræva. Og ona...eh, urinert vilt og uhemmet både her og der, eller for å stjele litt fra Øystein Sunde, "kastet trossa i øst og vest". Eller tenk dere en hel gjeng med halv- og helgamle hverdagshelter i sin beste undergangsalder, irvig ristende på sine respektive loffer, og det midt Stavangers paradegate, Pedersgata. Tror du noen ville lagt merke til oss, herunder politiet? Would we make the front pages? Slett ikke utenkelig at noe slikt ville skjedd, ja!
Det er jo ikke så bra verken med offentlig onanering eller urinering. Det er faktisk ganske så straffbart, og merkes godt på pungen. Solide bøter kan ventes. Men hva skal man da gjøre i nødens og trengselsens stund? Vi erindrer en episode fra vår etter måten grønne ungdom under den kalde krigen, da verden visstnok var snillere, og pissebøtene definitivt lavere. Vi hadde vært på en rimelig ølflommende studentfest, og vandret gjennom fredelige og folketomme bygater, sammen med en etter hvert trengende studentkompis. Til slutt ble det så ille at det ikke var annet å gjøre enn å stille seg inntil en vegg, rulle ut slangen og la det stå til. Akkurat da kom det en politibil. Den stanset, konstabelen kom ut, og informerte den urinerende på en fin måte om at det nok var forbudt å late vannet på offentlig sted, og at det ble 100 kroner i bot. Vår kompis rister sin boa, trekker opp gylfen, finner fram 200 kroner og sier: "Se her, piss sjøl og!" Ha en fortsatt strålende dag, kveld og uke!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Om å ta på seg det pedagogiske seletøyet

Hei, hei!