Kan skuebrød brukes som slankemiddel?

Som erfarne seilere på livets hav og alt det der, er det både mangt og meget å tenke over. For eksempel dette med skuebrød. Er det mulig at skuebrød kan fungere som et probat slankemiddel, sånn egentlig? Det kan jo ha noe for seg, og vi har jo alle et rimelig nært forhold til dette med brød i alle dets framtoninger. Ikke minst for oss som føler at i legger på oss bare vi går forbi et bakeri. For ikke å snakke om hvis vi går inn på bakeriet.

Men det var altså dette med skuebrød. Ikke bare får man brød at skue, man skal skue det også. Det må vel i siste instans være en funksjon av hvor mye skuebrød man skal skue, og hvor langt man skal skue det. Fra Stavanger til Sandnes, for eksempel. Eller helt til Kristiansand. Andre ganger kan det jo være tale om hvor langt inn man skal skue brødet, og hvor ofte. For de sprekeste kan vi jo vri litt på Fadervår: Sku i dag inn ditt daglige brød! Viktige greier, det der. Vi sikter selvfølgelig til stekeovnen. Man må jo skue brødene skikkelig godt inn i ovnen, hvis det skal bli et godt resultat. Det var vel ingen som fikk obskøne tanker her? Det er i så fall helt og holdent deres problem. Det er ikke bare å skue brødet, det må bakes, også. Man kan bare la deigen ligge der, da blir den jo sur. På den annen side har jo surdeig også sin misjon, sin funksjon. Det er så mangt her i verden. Mye brød som må skues. Sånn ett kan skuebrød helt sikkert være et effektivt slankemiddel. Men på den annen side, hvis skuebrødet blir liggende for lenge, blir det jo muggent. Skikkelig mugg med hår. Ulekkert. Men man skal som kjent ikke skue brødet på hårene!

Vi ønsker alle en velfungerende dag og uke, i håp om at dere fortsatt kommer dere opp av sengen ved egen hjelp, klare til å sette i gang med å skue inn brødet. I stekeovnen, naturligvis. Selvbakt er som kjent velsmakt. Og henfall for all del ikke til navlebeskuelse!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Om å ta på seg det pedagogiske seletøyet

Onanere eller urinere på offentlig sted - er det noe problem?

Hei, hei!