Noen ord om briller, og det å være avhengig av dem.

A miste eller forlegge brillene er ikke noe gøy. Hvor flott er det da når man etter en tids famling rundt i skoddeheimen finner dem igjen. Normaltilstanden er gjenopprettet. Likevekten. Homeostasis. Som inkarnert brillebruker vil vi gjerne få skrive noen ord om dette med briller og deres grunnleggende betydning for livskvaliteten.

Det er jo så rart med det, man blir liksom vant med dem, på en måte. Det er liksom noe som mangler når de ikke er der. Som totalt hekta brillebruker har vi full forståelse for dette. Det blir plutselig så vanskelig å fokusere på de viktige tingene i livet, det eller dem som virkelig teller. Vår hustru - velsigne henne - vårt livs lys og vår sengs varmekolbe - for eksempel. Når det dertil kommer at hun også bruker sterke briller, kan man jo bli rent poetisk av seg, og tenke at "nærast er du når du er borte". Nå finnes det jo situasjoner der det er vanskelig eller direkte utilrådelig å bruke briller. I dusjen, for eksempel. Eller om natten, eller i det hele tatt i sengerelaterte situasjoner, i alle fall vanligvis. Nå har det faktisk hendt at vi har våknet opp om morgenen med brillene på i alle fall sånn tilnærmelsesvis, men det må jo tolkes som et ærlig forsøk på å se drømmene bedre. Dette fenomenet opptrer gjerne i situasjoner der man også våkner med skoene på. Vi erindrer at vi en gang leste et engelsk dikt, skrevet av...nuvel, det har vi glemt, men here goes:
What if you dreamt? And what if, in your dream, you picked a beautiful flower? And what if you woke, and had the flower in you hand? Ah, what then....!
I virkeligheten er det jo enda bedre. Man drømmer kanskje at man har skoene på, og under over alle under, MAN HAR DEM VITTERLIG PÅ, OGSÅ! Det er jo helt fantastisk, knapt nok til å tro Og så oppdager man kanskje at at man også har brillene dandert sånn lett henslengt ut over ansiktet. Da må man virkelig ha sett mye den natten. Ja, det er i det hele tatt utrolig hva folk gjør i drømmeforskningens tjeneste, gjerne i forbindelse med julebordsesongen. Vi applauderer disse brave kvinner og menn, og håper at de ikke kommer i skade for å tråkke på brillene når de står opp. Vi kommer avslutningsvis i hu en aldri så liten blues-tekst som vi en gang hørte, og endog var med og framførte, om det å våkne om morgenen og knapt nok kunne se, kanskje brillene var på vidvanke, og den går omtrent som så:

Well, I woke up this morning and I found that I could hardly see....
Yeahh, I woke up this morning and I found that I could hardly see...you know...
So I scratched my ass wildly, but it did not help me! Oooh, aah, aaah, yeahh!
Ha en krystallklar og visuell dag!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Om å ta på seg det pedagogiske seletøyet

Onanere eller urinere på offentlig sted - er det noe problem?

Hei, hei!